artists | who is who

De volgende kunstenaars werkten mee aan de ARTISTS EXTRAS op deze site:

***TEKENINGEN – VERO BEAUPREZ — WWW.VEROBEAUPREZ.BE

http://verobeauprez.be –  www.facebook.com/vero.beauprez

Vero Beauprez is freelance tekenares. Haar werk wordt gepubliceerd in diverse magazines, kinder- en jeugdboeken, strips en educatieve uitgaven. Ze geeft workshops en cursussen aan kinderen en volwassenen en is gastdocent in het kunstonderwijs en verschillende cultuurcentra.

Ze koos om mee te werken aan ‘Het aarzelen van de tijd’ omdat de gelaagdheid in de verhalen haar fascineert. De illustraties maakt ze met blokdrukinkt op folie. Door de inkt met borstels, vodden, stukjes hout en haar vingers over de folie te wrijven ontstaan beelden waarin de littekens van het werkproces aanwezig blijven. Dit spel tussen licht en donker, scherpte en onscherpte, ruis en trefzekerheid schept ruimte voor interpretatie van de tekening. Een techniek die Vero terug vindt in de vertelstijl van Peter Minten.

***SOUNDSCAPES  – INDIP JAN VOSSEN – WWW.INDIPWORKS.BE

Indip is het alter ego van Jan Vossen. Hij is grafisch vormgever, dj en soundscape creator.

Hij host samen met enkele anderen een wekelijkse radioshow op Radio Scorpio en stond op het podium en in dj-booths in tal van Belgische en Nederlandse zalen. Indip heeft een voorliefde voor graphic design, street art, typografie, literatuur, muziek, asian food,…

Als kind van zijn tijd combineert hij, zowel in grafische vormgeving als in muziek, analoge en digitale techieken.

Als dj is hij een podiumbeest en een crowdteaser die een dansende massa in beweging kan houden. Als soundscape creator is hij bedeesder en gaat hij op zoek naar klanken en patronen die een (niet) alledaagse werkelijkheid nog vreemder en dreigender doen klinken.

Het uitgepuurde werk van Peter Minten sprak enorm tot de verbeelding toen hij werd gevraag om enkele tracks te maken bij Het aarzelen van de tijd.

***VIDEO’S – ILSE COCKX

Ik liet me inspireren door de verhalenbundel van Peter Minten omwille van de uitdaging. Het levensgevoel van ‘Het aarzelen van de tijd’  staat  nogal haaks op mijn eigen manier van kijken. Ik heb geprobeerd om de toon van de verhalen te vatten en die in beeld en geluid te laten resoneren. Bewust heb ik gekozen voor hedendaagse creative commons muziek  en oude zwart /wit beelden. Die heb ik vertraagd waardoor soms alledaagse handelingen iets absurds krijgen,  iets wereldvreemds, iets treurigs ook .

Ilse Cockx werkt al bijna 20 jaar in de Antwerpse  sociaal-culturele sector  (Theaterwerkgroep Kopspel vzw, Vormingplus Antwerpen vzw) waar ze  cultuurprojecten begeleidt en diverse, vaak maatschappelijk kwetsbare, groepen tot cultuurcreatie verleidt. Ze probeert groepen mensen te verbinden en  zet hiervoor (digitale) verhalen, poëzie, theater, fotografie en video  in als uitdrukkingsmiddel.

***FOTO’S – KRIS LAMBRECHTS

Kris Lambrechts zoekt met z’n foto’s naar schoonheid. Schoonheid die meer dan eens wringt, weerbarstig en complex is. Die vraagt om mededogen.

Het volgende citaat van Leonard Cohen sluit hier nauw bij aan: ‘There is a crack in everything. That’s how the light gets in.” 

Hij vindt in de verhalen van Peter Minten vragen terug die hem zelf intrigeren.

Langs welke traject verloopt een mensenleven? Van A naar Z? En dan weer terug? Komen alle letters van het alfabet aan bod? In de ‘juiste’ volgorde? Of worden er andere alfabetten aangeboord? Welke vrijheidsmarges hebben we, nemen we? Wie of wat bepaalt of iemand uit de bocht vliegt? Wie of wat zorgt ervoor dat iemand ‘op het rechte pad’ blijft? Of niet ‘in de goot belandt’? En is de meest aangewezen weg wel een rechte lijn? Of zorgen bochten er net voor dat je de koers kan aanhouden, omdat ze het leven zoveel rijker, boeiender maken? En welke ‘collateral damage’, welke deuken brengt iemands bochtenwerk teweeg in z’n omgeving? Of moeten we eerder spreken over krasjes? Krasjes op de ziel die iemand kan troubleren, maar ook mooier, voller, doorleefder,… kan maken.

Het zijn vragen, die in de verhalen van Peter Minten geen éénduidig antwoord krijgen, en hiermee het recht krijgen vraag te blijven.

***LUISTERSPELEN – JASPER DREESEN – NELE VERMEULEN – JAN SAS – JOHANNES VANBINNEBEEK

Jasper Dreesen en vrienden zetten de verhalen uit ‘Hert aarzelen van de tijd’ om in luisterspelen. Jasper is acteur/theatermaker met een grote interesse in luisterverhalen. Meestal maakt hij creaties voor (en soms door) kinderen, maar deze keer waagt hij zich aan een ander publiek. De verhalen werden ingesproken door Nele Vermeulen, Johannes Vanbinnebeek, Jan Sas en Jasper Dreesen.

***INTERVIEWs – ANNELIES MOONS

Annelies Moons is geobsedeerd door geluid in al zijn vormen. Ze ontdekte haar passie voor radio bij Radio Scorpio, en ontwikkelde ze verder op het Rits in Brussel en bij zenders als Urgent.fm, XLair en Studio Brussel.
Momenteel presenteert ze het Radio 1-programma ‘Closing Time: Soul’ op zaterdagavond en begeleidt ze radioworkshops bij het REC Radiocentrum en radiokampen bij Killerbee Workshops.
Geluid is suggestie. Geen hapklare hondenbrokken, maar verfijnde ingrediënten waar je zelf mee aan de slag kan, dat is de pracht van radio.